Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]снимка Иво Божков, фейсбукИскрено се надявах Слави

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgснимка Иво Божков, фейсбукИскрено се надявах Слави
Коментари Харесай

Журналист: Надявах се Слави просто да направи нещо добро или поне да се държи добре

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

фотография Иво Божков, фейсбук

Искрено се надявах Слави в ролята на политик, да е нещо по-различно от Бойко. Да опровергае всичките му съперници и да потвърди, че човек, който явно има съществени проблеми със здравето може да се надскочи, с цел да запише името си със златни букви в историята на България. Да направи просто нещо положително. Или в случай че не може, да се държи просто добре.

Това разяснява на страницата си във фейсбук журналистът Иво Божков. Според него Борисов няма по какъв начин да се върне " на бял кон " при нови избори.

Ето какво разяснява той:

Лошата вест (неочаквана за мен, само че не и за доста други) е, че с държанието си от последните дни, той сякаш безусловно преднамерено или на инат се пробва да потвърди, че е просто следващия некултурен, безочлив и самозабравил се водач, който се пробва да изнасили демокрацията у нас, тъй като краткотрайно е получил купата победител. Добрата вест е бързината, с която това държание се разкри в целия си искра пред обществото.

Като човек, който беше на митингите през съвсем цялото минало лято, в ушите ми още ехти ехото от протестиращите десни, леви, националисти, либерали и аполитични българи, които искахме

да сложим КРАЙ на кражбите и чекмеджетата, на простащината на министър председател и министри, на неуките калинки с подправени дипломи по всички етажи на властта, на мутренското изцяло държание на партията спечелила изборите и излъчила кабинета Борисов 3.

да сложим НАЧАЛО на страната България, както я е описал Левски – „ Свобода и всекиму своето “ – на крадците и плагиатите повече присъди, а на изучилите се и умни хора повече държавни отговорности.

Както го написах на 12 юли, гласоподавателите не показаха идващ избавител, на който да дадат близо 120 депутати, а фрагментираните резултати от изборите демонстрираха, че „ смяната минава през разговор и взаимни политики, а не посредством заместването на едноличното ръководство на един с еднолично ръководство на различен. Обществото ни е фрагментирано. За да излезем от проблемите и да стартираме да подреждаме страната ни, всеки един откъс би трябвало да стартира да си приказва с другия [с уважение]. Само по този начин ще намерим метод да наложим взаимно тези общи основополагащи правила, които ни извеждаха дружно на митинг, макар дълбоките ни политически, а от време на време и цивилизационни разлики. “

И незабавно бързам да кажа - НЕ ГЕРБ няма да се върне на бял кон с оглед чувството " от бодил, та на глог "

Нетърпимостта на обществото не е към дадена политическа партия, а към безочливо политическо държание без значение от кого идва то. Има две други партии на митинга в настоящето Народно заседание и нищо не пречи нов политически индивид, с неарогантни хора да се появи.

А какъв брой нерви и време от живота ни щяхме да спестим, в случай че Слави беше решил да направи просто нещо положително. Или в случай че не може, да се държи просто добре.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР